Zó kom je de koude decembermaand door!

DMFF#11 gaat online. Alle prijswinnende films van het afgelopen Dutch Mountain Film Festival zijn van 1 december tot 10 januari online te bekijken. Voor 15 euro krijg je digitale toegang tot de winnaars en de spraakmakende bergfilm The Porter. Daarbovenop krijg je een impressie van de Awardshow en interviews met de winnaars en juryleden.

Welke films krijg je te zien?
Wall of Shadows van Eliza Kubarska. Ze viel voor de tweede keer op ons festival in de prijzen. Deze keer met een film die is gedraaid vanuit het perspectief van een Nepalese sherpafamilie, die klaar staat om een westerse klimexpeditie te begeleiden. Dat staat garant voor de nodige dilemma’s en spanning.

Songs of the Water Spirits van Nicolo Bongiorno. De Italiaanse regisseur ging naar de Himalayaregio Ladakh, natuurlijk ook voor de gebruikelijke fraaie landschappen, maar vooral om te laten zien hoe de omgeving en de cultuur daar onder druk staan van het toerisme en klimaatverandering. Een zeer urgente film.

Brenva by Winter van Thibaut Sichet. Een artistiek gewaagde én geslaagde reconstructie van een hachelijke historische beklimming van de Brenva-klim van de Mont Blanc in een tijd dat gps, drones en helikopterreddingen nog geen gemeengoed waren.

Cold Feet van Ash Mulama. Klimmen in Kenia? Jazeker, en hoe! De regisseur volgt de sympathieke Peter Naituli, die de Mount Kenya wil bestijgen op zeer originele wijze: ongezekerd (‘free solo’ dus) en op blote voeten.

Sledge van Mickaël Dupré. Deze korte animatiefilm over een sleeënde broer en zus won de prijs voor de beste kinderfilm van de CineSud jongerenjury.

The Porter van Nate Menninger. Deze Amerikaan kroop in de huid van een Nepalese drager en sliep, at en zong ruim tien dagen met hen. Hij droeg dus ook tientallen kilo’s op zijn hoofd.

Voor meer info: dmff.eu.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer