Wilco Dekker vertrekt in april naar Mount Everest

Na een voorbereiding van ruim 8 maanden is het nu zeker: bergbeklimmer Wilco Dekker uit Naarden gaat de Mount Everest beklimmen. Wilco heeft al vijf van de zeven summits beklommen. De Everest wordt dus nummer zes die hij op zijn lijstje kan afvinken. Ofschoon het bereiken van de 8.848 meter hoge top het doel is, blijft Wilco realistisch want de weersomstandigheden gooien nogal eens roet in het eten.

Mount Everest
Wilco gaat met een expeditie van twaalf leden. Deze worden ondersteund door vijftien sherpa’s en 100 jaks. In totaal moet er 3.000 kilo bagage naar het basiskamp op 6.400 meter hoogte worden gebracht. Van hieruit kan in 6 dagen de top worden bereikt.

Niet enkel het bereiken van de top is het doel van Wilco’s expeditie; hij klimt ook voor het goede doel. Hij wil voor Artsen zonder Grenzen, waar hij als technisch logistiek medewerker aan verbonden is, 8848 Euro ophalen; gelijk aan de hoogte van de Mount Everest. Tijdens de afdaling wil hij tevens helpen met het verzamelen van het plastic afval, dat vele expedities op ‘s werelds hoogste berg achter hebben gelaten.

Sponsoren
Wie Wilco wil sponsoren of op de hoogte wil blijven van zijn voorbereiding en vorderingen tijdens de beklimming, kan terecht op de website www.grenzenaandetop.nl of direct een bedrag overmaken op de actiepagina van Artsen zonder Grenzen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Bron: Bussumsnieuws