Teaser European Outdoor Film Tour 2019/20

Vanaf oktober gaat Europa’s grootste Outdoor Film Festival weer op pad: al 19 jaar brengt de European Outdoor Film Tour uitgelezen documentaires op het gebied van outdoor, avontuur en reizen op het witte doek.

De E.O.F.T 19/20 schildert een bont palet aan aspecten van het buiten-zijn en nodigt jullie uit voor een kleine ontsnapping uit het alledaagse leven. Zo gaan we met Eliott Schonfeld, het gezicht van deze Tour, op een minimalistisch avontuur door de eenzame verten van de Himalaya. Minder eenzaam en daarom juist meer gemeenschappelijk, rennen de coryfeeën van THE MOVEMENT door het leven – een eerbetoon aan het hardlopen, waarbij je het liefst direct zèlf je hardloopschoenen aan zou willen trekken. Ook mogen bovendien enkele, misschien wat idiote, pioniers met vrij ongebruikelijke hulpmiddelen niet ontbreken. Oftewel, wie zou bij Rwanda aan rollerblades, bij Mongolië aan golfen en bij het freeriden aan een zeppelin denken.

Le minimaliste – An Himalayan adventure

De Franse avonturier Eliott Schonfeld doorkruist met zijn paard Robert de Himalaya van het westen naar het oosten. Een zevenduizender is altijd wel in zicht, maar mensen en dorpen zijn daarentegen een zeldzaamheid. Terwijl de met ijs bedekte bergpaden voor de viervoeter een echte uitdaging vormen, merkt de minimalistische avonturier in de bitterkoude nachten aan den lijve dat hij op zijn uitrusting wellicht toch iets teveel bespaard heeft. Eigenlijk wilde hij ook nog van tent, slaapzak en aansteker afzien. Hoe weinig is nog net genoeg?

The movement

The movement viert de oudste vorm van bewegen die er is: het lopen. Daarvoor zijn we gemaakt, niet om te zitten of te staan. Een doel en een paar schoenen (optioneel) – meer is er niet nodig om de meest uiteenlopende mensen hetzelfde te laten doen. Want lopen ‘democratiseert’ ons – ongeacht taal of huidskleur. Lopend kunnen we niet alleen nieuw gebied en afgelegen paden ontdekken, maar ook de stedelijke ruimte herontdekken.

Africa riding – Karim

Rwanda’s hoofdstad Kigali is geen hotspot voor rollerskaters, tenminste nog niet. Hier zijn geen halfpipes en sprayers. Ook omdat deze sport nog volledig onbekend is, is een rollerskater als Abdul Karim Habyarimana een zeldzame verschijning. Ook wanneer hij op de openbare weg, tijdens zijn acrobatische afdalingen, losjes auto’s inhaalt… Voor Karim is de sport een levenshouding, die hij niet alleen voor zichzelf heeft ontdekt, maar die hij ook de nieuwe generatie rollerskaters wil bijbrengen.

The longest hole

Adam Rolston en Ron Rutland veranderen Mongolië in het meest avontuurlijke golfterrein ter wereld. Samen willen ze een golfbal dwars over de Mongoolse hoogvlakte slaan. Wat voor de tamelijk uiteenlopende karakters van dit tweetal op een eigentijdse variant van sisyfusarbeid lijkt, leidt uiteindelijk tot de toetssteen van hun vriendschap. Maar dan krijgen ze gezelschap van een loslopende hond – kan deze viervoeter de verbinding tussen dit zeer verschillende duo tot stand brengen?

Zeppelin skiing

Wie met een zeppelin naar het freeriden gaat, hoeft zich over een mogelijke file geen zorgen te maken. Gelukkig hebben Stefan Ager, Andreas Gumpenberger en Fabian Lentsch geen last van hoogtevrees: vanuit de veilige gondel van de zeppelin moeten ze nog ruim 50 meter naar de bergtop abseilen. Niet alleen tijdens de heenreis, maar ook bij de langverwachte afdaling vindt ons drietal nieuwe wegen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Uitgelichte reis