Spectaculaire helikopterlanding op bergtop

Een groep reddingswerkers in Amerika heeft eerder deze maand een bijzondere reddingsoperatie uitgevoerd toen ze een bergbeklimmer wilden redden. De man, een 27-jarige Texaan, had de top van Mount Hood in Oregon beklommen, waar hij zichzelf een overdosis medicijnen wilde toedienen om zijn leven te beeindigen. Toen hij eenmaal de bergtop bereikt had, veranderde hij van gedachten.

Lawines
Het lukte de man echter niet om zelfstandig naar beneden te komen en dus riep hij hulp in. Al snel kwam de 304e reddingsbrigade van de Nationale Garde van het leger van Oregon hem te hulp. De weersomstandigheden waren erg lastig; door het warme weer waren er veel lawines in de regio en was er een groot risico op neervallend gesteente en ijs.

Rotorbladen op borsthoogte
De piloot wilde toch doorgaan met de reddingsoperatie en dus besloot hij tot een gedeeltelijke landing. Hierbij zette hij de twee achterwielen van zijn Chinook-helikopter op de berg, zodat deze via de achterkant toegankelijk werd. Wat het extra spannend maakte was dat de rotorbladen nu een stuk lager zaten; op borsthoogte in plaats van ver daarboven. Door voorzichtig te kruipen konden de reddingswerkers de bergbeklimmer toch inladen en vervolgens werd hij naar het ziekenhuis gebracht.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Bron: Goodnewsnetwork