Sneeuwstorm resulteert in dodelijke slachtoffers in Zwitserland

Twee groepen ervaren alpinisten verdwaalden op 30 April in een sneeuwstorm in de buurt van Pigne d’Arolla, dat is gelegen in het Zwitserse kanton Wallis. Vier van hen zijn overleden en vijf zijn in kritieke toestand opgenomen in nabijgelegen ziekenhuizen. Ze waren op weg naar een berghut op 3.157 meter. De sneeuwstorm verraste de wandelaars voordat ze hun slaapplek bereikten.

Bittere kou
Ze hebben de nacht buiten in de bittere kou moeten doorbrengen. De hulpdiensten troffen veertien personen aan, waarvan er vier al waren overleden. Een van de slachtoffers is waarschijnlijk overleden door val. Een aantal van de overlevenden is met onderkoelingsverschijnselen opgenomen in het ziekenhuis.

Reddingsoperatie
De Zwitserse hulpdiensten hadden zeven helicopters nodig om de slachtoffers te vervoeren naar de ziekenhuizen in de regio. De slachtoffers hebben voor zo ver bekend de Duitse, Franse en Italiaanse nationaliteit. Inmiddels is het dodental opgelopen naar zes. Er liggen nog drie slachtoffers in ernstige toestand in het ziekenhuis.

Update
Het ongeluk heeft ook een zevende persoon het leven gekost. Een 42-jarige vrouw uit Italië overleed in het ziekenhuis, meldt de politie uit Wallis.

Bron: RTL Nieuws & Nieuwsblad & NU