Schnitzel Index: wintersportlunch aanzienlijk duurder geworden ten opzichte van twee jaar geleden

Nu wintersporters na bijna twee jaar tijd weer naar de bergen kunnen, dienen zij ook rekening te houden met gestegen prijzen. De Schnitzel Index van Snowplaza vergelijkt de prijzen van het geliefde Alpengerecht die op de kaart staat in hooggelegen restaurants in 18 populaire skigebieden. Daaruit blijkt dat de prijzen met gemiddeld 6,7% zijn gestegen ten opzichte van twee jaar geleden. Gemiddeld betalen wintersporters nu € 15,95 voor een Wiener Schnitzel van varkensvlees.

Wat is de Schnitzel Index?
Wintersportwebsite Snowplaza.nl vergelijkt niet alleen de prijzen van skipassen in verschillende skigebieden, ook andere bijkomende kosten worden onder de loep genomen. Een goede graadmeter om inzicht te kunnen geven in met welk kostenplaatje rekening moet worden gehouden tijdens de wintersport, is de prijs van een lunch op de piste. De Wiener Schnitzel is een populair lunchgerecht in de Alpen en daarom een geschikt voorbeeld. Hiermee kan een indicatie worden gemaakt van het gemiddelde prijsniveau in een skigebied. Voor de Schnitzel Index heeft Snowplaza de schnitzelprijzen van 18 hooggelegen bergrestaurants in de meest populaire skigebieden onder Nederlanders verzameld.

Schnitzel is 6,7% duurder ten opzichte van 2020
De prijzen voor de Alpenklassieker zijn zeer uiteenlopend. Voor een Wiener Schnitzel van varkensvlees met patat moet in Lech am Arlberg € 18,50 worden betaald, terwijl dat in Kleinwalsertal slechts € 13,80 kost. Gemiddeld kost een schnitzel hoog op de berg nu € 15,95, terwijl dat twee jaar geleden ongeveer een euro minder kostte. Daarmee is de gemiddelde prijs van een Wiener Schnitzel met 6,7 % gestegen ten opzichte van 2020. Uitsluitend zijn de prijzen voor schnitzels van varkensvlees met elkaar vergeleken. Voor de krokante hap gemaakt van kalfsvlees, moeten wintersporters veel meer neerleggen.

De meest populaire skigebieden onder Nederlanders
Voor de Schnitzel Index is er een selectie gemaakt uit bergrestaurants die op een hoog punt in populaire skigebieden liggen. De cijfers zijn een gemiddelde van 18 verschillende berghutten in de meest populaire skigebieden onder Nederlanders, waar meer dan 100 km aan piste te vinden is. Smaak, bereidingswijze, grootte of sfeer hebben geen invloed gehad, evenals of de hut bediening heeft of werkt met selfservice.

Ingestuurd door: Snowplaza