Papendrechter met hersentumor wil Matterhorn beklimmen

Niemand hoeft te proberen Joy Pieters (31) tegen te houden, want hij moet en zal in juli 2024 de bijna 4,5 duizend meter hoge Matterhorn beklimmen. De Papendrechter, die sinds eind 2020 weet dat hij een zeldzame hersentumor heeft, wil met deze actie honderdduizend euro inzamelen voor hersenonderzoek. “Iedereen weet dat als ik eenmaal iets in mijn hoofd heb: dan ga ik het doen.”

Onverzettelijke vastberadenheid

Pieters is zich bewust van de gevaren, maar voelt zich gedwongen om door te zetten. “Tegen een ziekte vechten is zwaar en vereist doorzettingsvermogen, dus ik zie de vergelijking met het beklimmen van de berg wel. Robbert en ik zijn ijverig, fit en gaan hard trainen om dit voor elkaar te boksen.” Hij waardeert de steun van Janssen enorm. “Hij twijfelde geen seconde om mee te gaan. Heel bijzonder.”

Niet levensbedreigend, maar wel zorgwekkend

Joy’s hersentumor, een Ependymoom, is zeldzaam maar momenteel niet levensbedreigend. “De tumor is rustig, maar dat kan veranderen. Ik onderga twee keer per jaar een MRI-scan om het in de gaten te houden.” Deze ervaring motiveert hem om geld in te zamelen voor onderzoek naar hersentumoren.

Optimistisch, maar realistisch

De crowdfundingcampagne ‘The Only Way Is Up’ is actief. Er is inmiddels al bijna 17 duizend euro opgehaald. Joy blijft realistisch maar optimistisch: “Natuurlijk wordt het spannend en zwaar. Maar als alles goed gaat, komen we terug en doneren we het geld. Daar doen we het tenslotte allemaal voor.”

Kijk hier voor meer informatie: Stophet donatieplatform

Bron: AD