Onvoorbereid de Mont Blanc op? Boete!

De burgemeester van de Franse gemeente Saint-Gervais-les-Bains, Jean-Marc Peillex, gaat vanaf nu bekeuringen uitschrijven voor bergbeklimmers die de Mont Blanc gaan beklimmen zonder passende uitrusting.

In praktijk betekent dit dat Peillex een overzicht heeft gemaakt van wat een alpinist normaal gesproken altijd bij zich moet hebben wat betreft uitrusting en kleding. Via deze maatregel wil de burgervader een eind maken aan de reeks ongevallen waarbij slecht voorbereide bergbeklimmers zijn betrokken. De maatregel is uitsluitend van kracht voor mensen die de Voie Royale kiezen.

De lijst van minimale uitrusting zou volgens Peillex ongeveer als volgt zijn; muts, sportzonnebril, zonnebrandcrème, warme jas, waterdichte jas, bergbroek, stevige schoenen, klimgordel, touw, ijsbijl, GPS of kompas, hoogtemeter.

Peillex hoopt hiermee het aantal slachtoffers terug te brengen, en daardoor minder reddingsoperaties uit te hoeven voeren waar de belastingbetaler voor betaald. Overigens is de boete een bescheiden 38 euro.

Meer informatie in het Frans: Ledauphine.com

Uitgelichte reis