Ongelukken in de Franse bergen eisen vier levens

Drie verschillende ongelukken in de departementen Haute-Savoie en Hautes-Alpes in Frankrijk hebben het leven gekost aan in totaal vier personen: één Italiaanse bergbeklimmer en drie alpinisten uit Frankrijk.

Italiaan sterft na val in het Écrinsmassief
De beklimming van het Massief van Écrins werd fataal voor een veertiger uit Milaan. Op 3.000 meter hoogte kwam hij ten val, wat hij met zijn leven moest bekopen. Twee andere Italianen bleven ongedeerd. De precieze oorzaak van het noodlottige ongeval is nog niet bekend. De politie doet hier dan ook nog onderzoek naar.

Fatale val op het Mont Blancmassief
Op het Mont Blancmassief kwam een alpinist uit Frankrijk om het leven, eveneens door een dodelijke val. Een tweede persoon verkeert nog altijd in shocktoestand. De gendarmerie van Chamonix is nog bezig met het onderzoek naar de toedracht.

Gids overleeft ongeval
Nabij de Brèche de la Meije zijn twee Franse vrouwen, van 48 en 54, verongelukt toen zij met hun 32-jarige gids op weg waren naar de top. Naar verluidt zouden de drie nog aan een touw verbonden zijn geweest. De gids overleefde het ongeval en ligt nog altijd in het ziekenhuis in Grenoble.

Bron: HLN