NKBV Off-pistedag 30 oktober

Stap voor stap buiten de piste. De NKBV neemt je mee. Op 30 oktober 2016 organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) de Off-pistedag in SnowWorld Zoetermeer. Een dag vol lezingen, workshops en demo’s die inspireren voor jouw avontuur buiten de piste.

Off-piste voor elk niveau

Wie nog nooit buiten de piste op wintersport is geweest, maar wel de rust en ruimte van de bergen in de winter op wil zoeken, is op de Off-pistedag op de juiste plek. Ver weg van de drukke skipistes binden bezoekers hun sneeuwschoenen of toerski’s onder om de winterwereld te ontdekken. Op 30 oktober volgen winterliefhebbers workshops sneeuwschoenwandelen of toerskiën en maken ze kennis met deze andere vorm van wintersport. Bezoekers die al vaker off-piste zijn geweest, testen hun off-pistetechniek of volgen een workshop lawinepiepers zoeken. Het lezingenprogramma staat vol met verhalen van Jolanda Linschooten over haar arctische avonturen in Canada, lezingen over toerskiën in Japan en IJsland en avonturen van Anne van Galen tijdens haar tochten door de zuidelijke Alpen op sneeuwschoenen.

Ontdekkingstocht

Waar wintersport voor de pisteskiërs ophoudt, begint het juist het avontuur voor de NKBV’er. De NKBV vindt dat haar leden de mogelijkheid moeten hebben om avontuurlijke tochten te maken die ook buiten de piste gaan. Daarom organiseert de NKBV workshops, cursussen en reizen die leden stap voor stap meeneemt op ontdekkingstocht buiten de piste. Op sneeuwschoenen of op ski’s en voor elk niveau. Zowel NKBV-leden als niet-leden komen naar de Off-pistedag om zich te laten inspireren. Toegang is gratis.

Meer informatie vind je op offpistedag.nl.