Nieuwe wintersport bestemmingen verrassend sneeuwzeker

“Bulgarije en Finland zijn ‘de nieuwe wintersportbestemmingen voor het seizoen van 2015/2016’ bij de grote touroperators. De redactie van WaarLigtdeSneeuwWel.nl onderzocht hoe sneeuwzeker deze bestemmingen zijn en wat ze toevoegen aan het aanbod van bekende favorieten. Met name Bulgarije verrast positief.

Bulgarije voordelig en verrassend sneeuwzeker

Bulgarije wordt gebracht als de nieuwe wintersport budgettip voor het komende seizoen door de touroperators Arke en Corendon. Een week skiën kost hier, inclusief vlucht en verblijf, slechts de helft van een weekje wintersport in de populaire Alpenlanden. Maar ook op het gebied van sneeuwzekerheid scoort Bulgarije erg goed.

Caroline Ferguson, oprichtster van WaarLigtdeSneeuwWel.nl: “Bulgarije scoort qua sneeuwzekerheid niet alleen beter dan Tsjechië, maar kan van januari tot met april ook prima concurreren met een populaire Oostenrijkse bestemming als Gerlos. Het aantal kilometers piste maakt de bestemming bovendien niet alleen interessant voor beginners maar ook voor de al iets gevorderde wintersporter.”

Minder verrassend is dat Finland ook erg sneeuwzeker is en een exclusief prijsniveau kent. Toch is de bestemming een aanrader volgens de redactie van Waarligtdesneeuwwel.nl: “Als het in de kerst- en voorjaarsvakantie dringen is op de pistes in de Alpenlanden, kun je in Fins Lapland gewoon de sneeuw horen kraken. De stilte, het sprookjesachtige landschap, het aanbod van winterse activiteiten als sledetochten en de sneeuwzekerheid maken het voor velen tot een ware droombestemming”.

Ingestuurd door: waarligtdesneeuwwel.nl