Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging verwelkomt 60.000ste lid

De Koninklijke Nederlandse Bergsport Vereniging (NKBV) viert feest. Net voordat de vereniging jubileumjaar 2017 ingaat, heeft het 60.000ste lid zich aangemeld. NKBV-voorzitter Joachim Driessen benadrukt dat, hoewel er wordt stilgestaan bij het 60.000ste lid, de vereniging haar bloei met name te danken heeft aan de 59.999 leden die al lid waren. Samen zorgen de leden ervoor dat de bergen toegankelijk blijven voor toekomstige generaties: “Bergwandelaars, alpinisten, klimmers en andere bergsporters dragen via hun lidmaatschap bij aan het onderhoud van hutten, paden en bewegwijzering in de Alpen en Pyreneeën. De NKBV draagt hiervoor jaarlijks € 400.000 af aan het zogeheten Gegenrecht Fonds.”

Sportbond
De vereniging, die actief is als sportbond, organiseert behalve workshops, cursussen, reizen en evenementen jaarlijks meerdere Nederlandse Kampioenschappen binnen haar kernsporten. Zo waren er dit jaar het NK Toerskiën, het NK IJsklimmen en de NK’s binnen de klimsport disciplines Lead en Boulder. De klimsport blijft groeien. Dat ziet de vereniging aan het toenemend aantal klim- en boulderhallen en de stijging in het aantal klimmers. Volgens NKBV-directeur Robin Baks bevestigt het groeiende ledental dat de klimsport een volwassen sport is geworden: “De toelating van de klimsport tot de Olympische Spelen van Tokio draagt verder bij aan de populariteit van de sport. We verwachten dan ook dat we als vereniging nog veel meer groeien de komende jaren.”

Dienstverlening
“De afgelopen jaren hebben we met succes gewerkt aan onze dienstverlening voor leden en vrijwilligers. De NKBV laat dan ook een structurele stijging zien in het ledenaantal, waarmee we in positieve zin afwijken van veel andere sportbonden,“ aldus Robin Baks.

Feestjaar
Komend jaar organiseert de NKBV meerdere activiteiten omtrent het 115-jarig bestaan van de vereniging. Het eerste evenement is de jaarlijkse Bergsportdag op 29 januari. Een beursdag met meerdere lezingen, workshops en activiteiten waarvoor alle leden een uitnodiging ontvangen. Driessen: “Al die mijlpalen moeten gevierd worden. Een groot feest maken van de Bergsportdag is een mooie aftrap van het jubileumjaar.”

Ingestuurd door: NKBV