Klimt scherpa Kami Rita opnieuw een wereldrecord?

De Nepalees Kami Rita (48) gaat voor de 22ste keer de Mount Everest beklimmen. Hij hoopt daarmee het huidige wereldrecord van 21 succesvolle beklimmen te breken, dat hij in 2017 samen met twee collega’s vestigde.

Kami Rita werkt als berggids en beklom in 1994 voor het eerst de Mount Everest. Tijdens zijn 22ste klim zal hij 29 bergbeklimmers vanuit de hele wereld naar de top begeleiden. Naar verwachting zal de groep op 29 mei de top van de berg beklimmen, mits de klim voorspoedig verloopt.

De sherpa zou in eerste instantie na zijn laatste trip stoppen met klimmen, maar zijn vader (van wie hij het beroep leerde) overtuigde hem door te gaan. Kami Rita zal de Mount Everest blijven beklimmen, ook als zijn 22ste klim slaagt. Zijn nieuwe doel is de geschiedenisboeken in te gaan als de man die maar liefst 25 keer de Mount Everest beklom.

Overigens hoopt de klimmer niet dat zijn kinderen ook de Mount Everest willen beklimmen. Hij wil niet dat zij gevaar lopen. Wel hoopt de vader dat zijn kinderen een goede opleiding gaan volgen en zo meer kans hebben op een succesvolle carrière.

Bron: demorgen.be