Internationale bergsporthelden geven lezing op Bergsportdag 2017

Op zondag 29 januari geven grote internationale klim- en bergsporters, onder wie Hervé Barmasse, Nina Caprez en Núria Picas een lezing op de Bergsportdag in de Jaarbeurs Utrecht. Ter ere van het 115 –jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) zijn deze sprekers uitgenodigd om bezoekers te inspireren hun eigen dromen na te jagen en grenzen op te zoeken.

Hervé Barmasse

De lezinggevers zijn iconen in de internationale klim- en bergsportwereld. De Italiaanse The North Face Atleet Hervé Barmasse is geboren in de schaduw van de Matterhorn. Hij maakte de meeste eerstbeklimmingen op de berg en kent hem beter dan wie dan ook. In zijn lezing neemt hij je mee op zijn zoektocht naar het onbekende.

Nina Caprez

Toen de Zwitserse Petzl klimster Nina Caprez voor het eerst klimschoenen aan haar voeten had, wist ze dat ze voor de klimsport geboren was. Ze groeide op in de Zwitserse Alpen en besloot na haar middelbare school haar leven in het teken te zetten van klimmen. Ze klom zware routes in de rots en deed mee aan sportklimwedstrijden over de hele wereld. Tijdens de Bergsportdag vertelt ze over hoe ze geluk vond in het klimmen en geeft ze een demonstratie op de boulderwand.

Núria Picas

Núria Picas beoefent alle sporten in de bergen, maar voor skyrunning zet ze echt alles opzij. In 2015 werd Núria onder andere Ultra-Trail World Tour winnaar, een internationaal trailruntoernooi met wedstrijden over vier continenten. Over hoe je je volledig focust en voorbereid op dit soort extreme uitdagingen geeft Núria een inspirerende lezing.

Nederlands Team Sportklimmen

Afgelopen jaar is sportklimmen toegelaten tot de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De leden van het Nederlands Team Sportklimmen zijn enorm gemotiveerd zichzelf in de picture te klimmen. Ze geven een demonstratie op de Bergsportdag en delen handtekeningen uit.

Bergsportdag

Wie zich wil voorbereiden op zijn bergsportvakantie van dit jaar, kan niet om de grootste bergsportbeurs van Nederland heen. Behalve geïnspireerd raken door bijzondere lezinggevers, kunnen bezoekers meedoen aan workshops als ‘bergwandelen met kinderen’, ‘tas inpakken’ en ‘de Tochtenwiki’. Verder is bijna elk outdoormerk en bergsportgebied met een stand aanwezig op de Bergsportdag en kunnen bezoekers profiteren van speciale beursaanbiedingen. De Bergsportdag is gratis toegankelijk voor NKBV leden. Niet-leden betalen €5,-.

Kijk voor meer informatie op http://bergsportdag.nkbv.nl.

Uitgelichte reis