Familie verliest hoop op levend weerzien vermiste Duitse miljardair

In de Zwitserse Alpen wordt nog steeds gezocht naar de vermiste Duitse miljardair Karl-Erivan Haub. De familie van 58-jarige zakenman heeft echter de hoop om hem nog levend terug te zien al opgegeven.

Geoefend skier
Haub is een van de rijkste en bekendste zakenmannen van Duitsland en een fervent beoefenaar van de skisport. Zaterdagochtend is hij voor het laatst gezien bij het instappen van de 3.8 kilometer lange kabelbaan naar het bergstation Klein Matterhorn. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Het Matterhorn gebied, gelegen op de grens van Zwitserland en Italië is populair bij bergsporters vanwege zijn vele befaamde skihellingen.

Vermissing en zoektocht
Toen hij de volgende ochtend nog niet was teruggekeerd is zijn vermissing doorgegeven aan de politie. Met man en macht is gezocht naar de topman van het Tengelmann-concern en de zoektocht gaat ook nu nog onverminderd door. De erfgenamen van het Duiste Tengelmann-concern, met een geschat vermogen van ruim 4,2 miljard euro, verwachten echter niet meer dat Haub nog levend teruggevonden zal worden.

Zaken imperium
Het Tengelmann-concern heeft onder meer aandelen in de grote internetwinkel Zalando en is eigenaar van een bouwmarkt en een textieldiscounter. Het zakenimperium laat, op eigen kosten, onverminderd doorzoeken naar het lichaam van hun CEO.

Bron: NOS

Uitgelichte reis