Expeditieklimmmer worden?

De NKBV start weer met de Expeditie Academie voor jonge en getalenteerde Nederlandse Bergsporters. In ruim twee jaar tijd word je opgeleid tot allround alpinist waar je onder andere een eerste beklimming in ongebaand terrein gaat doen.

Ben je tussen de 18 en 30 jaar en heb je J3- of een C3 cursus afgerond, maar heb je bovenal heel veel motivatie dan wordt je uitgedaagd door de NKBV om je aan te melden.

Tijdens de Expeditie Academie leer je rotsklimmen op eigen zekeringen, klassiek alpinisme, expeditieplanning en EHBBO. De focus ligt dus aardig breed, maar voornamelijk op het opleiden van alpinisten tot het maken van goede en veilige expedities. Veiligheid staat voorop tijdens de academie. Zo wordt je begeleid door topalpinisten zoals Niek de Jonge, Bas Visscher en Jelle Staleman.

Als afsluiting van het opleidingsprogramma organiseer je een expeditie naar een avontuurlijk doel in de Himalaya, de Pamir, de Andes, Groenland of Alaska. Dit einddoel is afhankelijk van de eigen vaardigheden en wensen van het team.

De inschrijvingen voor de Expeditie Academie zijn geopend.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Ingestuurd door: NKBV

Uitgelichte reis