E.O.F.T. 18/19 vanaf 10-10 op tournee in Nederland

De European Outdoor Film Tour wordt volwassen! Alweer achttien jaar lang tovert de E.O.F.T. de mooiste documentaires op het gebied van outdoor, avontuur en reizen op het grote witte scherm. Het startschot voor Europa’s grootste Outdoor Film Festival in Nederland valt op 10 oktober in Amsterdam, Theater Tuschinski.

Het programma van de E.O.F.T. 18/19
De veelzijdigheid van het buiten zijn verpakt in 120 filmminuten: de E.O.F.T. 18/19 laat de harten van de buitenmensen sneller kloppen en tilt hen even boven het alledaagse leven uit. Met Tom Belz beklimmen we op krukken en met slechts één been, de hoogste berg van Afrika terwijl de buitengewone klimmer Adam Ondra grenzen verlegt; ook die van de moeilijkheidsgraden. Spectaculaire mountainbike-actie, de fijnste poedersneeuw en een roadmovie op rollerski’s mogen niet ontbreken, net zo min als grappige momenten, een ode aan het leven en een wereldrecord in het paragliden. Doek òp voor de E.O.F.T. 18/19.

De films
MBUZI DUME – STRONG GOAT
‘Mbuzi Dume’: dit is Swahili en betekent zoveel als ‘snelle geit’. Dat is de bijnaam die de Afrikaanse berggidsen aan Tom Belz gaven tijdens de beklimming van de Kilimanjaro.

FROZEN MIND
Chamonix, Frankrijk. Hier wachten steile en uitdagende afdalingen op Victor de Le Rue en Pierre Hourticq. Op snowboard dan wel op ski’s: met de vele smalle geulen en spiegelgladde ijsvlaktes met windsnelheden tot 60 km per uur, begint de pret eigenlijk pas goed!

A TO B ROLLERSKI
In 1988 is Raimonds Dombrovskis gestart met de langste trainingsronde van zijn biathlon-carrière. Samen met zijn hond Bucis, wil hij 6700 kilometer op rollerski’s afleggen en wel van het hoge noorden in Canada tot aan de Mexicaanse grens.

VIACRUXIS
Vaak verandert een bergtour in een ware catastrofe. Ook wanneer je de top bereikt, of eigenlijk juist doordat je de top bereikt hebt. Gelukkig weten onze twee ambitieuze alpinisten niet wat hun op deze trip te wachten staat.

THE A.O.
Adam Ondra is een van de meest succesvolle en meest veelzijdige sportklimmers van onze tijd. Met „Silence“ bedwingt hij de moeilijkste sportklimroutes ter wereld en zet met 9c een nieuwe moeilijkheidsgraad neer.

8000+
In juli 2016 gaat paraglider Antoine Girard op pad, om de Karakoram gedurende een drieweekse hike-and-fly-tour te verkennen. Helemaal alleen. Al twee keer is de beklimming van de 8051m hoge Broad Peak mislukt en daarmee de poging vanaf de top met een paraglider weer het dal in te vliegen.

NORTH OF NIGHTFALL
Het qua oppervlakte zevende eiland van Canada heet Axel Heiberg Island en ligt boven de poolcirkel. In de winter is het er helemaal donker en is het eiland met sneeuw en ijs bedekt.Maar als de zon weer terugkomt laat zij haar ware gezicht zien.

THE FRENCHY
„No problem!“ – Wie Jacques Houots levensverhaal hoort, zal zich verbazen over het feit dat de 82-jarige überhaupt zo oud geworden is. Bij minstens 23 gelegenheden in zijn leven had hij het tijdelijke voor het eeuwige kunnen verruilen.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Uitgelichte reis