Een belg op de K2 en skien vanaf de killer mountain

Afgelopen zondag is er voor het eerst iemand in geslaagd om al skiënde af te dalen van de berg K2. Het gaat om Andrzej Bargiel uit Polen. Als allereerste Belg heeft de 51-jarige Paul Hegge, een geoefende bergbeklimmer uit Alken, de top van de berg K2 bereikt. Dit gebeurde afgelopen zaterdag om 5 uur in de ochtend.

Eerste skiër vanaf de top van de K2
Afgelopen zondag is er voor het eerst iemand in geslaagd om al skiënde af te dalen van de berg K2. Het gaat om Andrzej Bargiel uit Polen, die onlangs met een groep van circa 30 anderen de 8.611 meter hoge top bereikte van de op een na hoogste berg van de wereld.

Het was de tweede keer dat Bargiel een poging waagde om de K2 af te skiën tot aan het base camp. Een eerdere poging mislukte vanwege slechte weersomstandigheden, maar nu ging alles goed.

Eerste Belg op de top van de K2
Als allereerste Belg heeft de 51-jarige Paul Hegge, een geoefende bergbeklimmer uit Alken, de top van de berg K2 bereikt. Dit gebeurde afgelopen zaterdag om 5 uur in de ochtend, precies op de Belgische nationale feestdag.

De berg, ook wel ‘Killer Mountain of Savage Mountain’ geheten, is de tweede hoogste berg van de wereld en ligt aan de grens tussen Pakistan en China. De gevaarlijke K2 wordt beschouwd als de berg die het lastigst te beklimmen is. De top ligt op maar liefst 8.611 meter.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Bronnen: Skiinformatie.nl & Standaard