Dutch Mountain Film Festival presenteert programma 2019

De negende editie van het Dutch Mountain Film Festival is van 29 oktober tot en met 3 november. Vrijdag 6 september om 19.30 uur presenteren we ons programma op spectaculaire wijze in Heerlen.

Highline recordpoging
Vanaf de parkeergarage aan de Putgraaf wordt een highline naar het dak van SCHUNCK gespannen. Zo gaan we proberen om de langste urban highline in Nederland te realiseren. Om 19.00 uur zal een van de highliners een recordpoging wagen. Daarmee geven we de aftrap voor het 9e Dutch Mountain Film Festival.

Het programma van de negende editie is weer vol avontuur. Het centrale thema dit jaar is ‘Holy Mountain’. Zo vertelt Everest Green, onze openingsfilm op de Award Night het verhaal van de vervuiling en enorme drukte op Mount Everest. We nodigen verschillende Everest-klimmers uit om deel te nemen aan een discussie over hoe het verder moet met en vooral óp deze heilige berg.

Het zwaartepunt ligt op Summit Saturday, als we op zaterdag 2 november zo’n twintig bergfilms draaien in ons basiskamp, het monumentale Royal Theater in Heerlen. We verwachten weer gasten van over de hele wereld.

Niet alleen voor de passieve filmbeleving
Het Dutch Mountain Film Festival is er niet alleen voor de passieve filmbeleving. We willen ons publiek ook aanzetten de bergen actief te beleven. Net zoals de legendarische Seven Summits, de hoogste toppen van elk continent, hebben wij hier onze eigen Seven Summits, waar wij wandelroutes hebben uitgestippeld. Op weg naar deze zeven toppen in het Limburgse landschap ervaar je het echte berggevoel. Steile afgronden, mooie vergezichten, pittige beklimmingen en afdalingen, het kan onder meer worden beleefd op de Eyserbos, Wilhelminaberg, d’n Observant en Schneeberg. Wij dagen u uit ze allemaal te beklimmen.

Het Dutch Mountain Film Festival is een internationaal en crossborder bergfilmfestival, dat plaatsvindt in Heerlen (NL) en Aken (D). Naast films zijn er tal van sportieve en culturele activiteiten, zoals de tentoonstelling over cartografie Mapping the Mountains in samenwerking met De Vondst en IBA-Parkstad, de fotoexpositie Saharazand / Oneindig Zwart in samenwerking met SCHUNCK en de sportieve fietstour Summit2Summit, van het hoogste punt in Nederland naar het hoogste punt van België en terug.

See U in Heerlen, oxygen available, permit not required
Kijk voor het alvast een preview van het programma op dmff.eu.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer