Dutch Mountain Film Festival #11

Het Dutch Mountain Film Festival staat klaar voor de elfde editie van 2 tot en met 7 november. Na de aangepaste online editie van dit jaar kunnen we elkaar weer live ontmoeten in ons vertrouwde basiskamp, het monumentale Royal Theater in Heerlen. Subkamp van Nederlands hoogste filmfestival is wederom Apollo Kino in Aken. Op beide plaatsen vertonen we ruim twintig lange en kortere bergfilms, die we de afgelopen maanden met veel zorg en vreugde hebben geselecteerd.

Freedom to Roam
Centrale thema dit jaar is Freedom to Roam: moeten we onbeperkt door de natuur en bergen kunnen struinen of moeten we ons houden aan regels en richtlijnen? Het onderwerp komt terug in ons filmprogramma, maar ook tijdens een panelgesprek met schrijvers.

Wat is er nieuw dit jaar? Voor het eerst reiken we de Climate Award uit, die gaat naar de film die de klimaatverandering het best of meest urgent in beeld brengt. De prijs wordt samen met de andere Awards uitgereikt op onze Award Show op vrijdag 5 november. Naast de traditionele Summit to Summit Ride, een fietstocht van Nederlands hoogste punt naar de piek van België, is er dit jaar een gravel ride die langs de Seven Summits loopt. Lopers van de razend populaire Dutch Mountain Trail zijn inmiddels vertrouwd met onze eigen zeven pieken.

We rekenen dit jaar op veel bezoekers die met veel plezier de DMT in het afgelopen coronajaar hebben gelopen. Voor het eerst besteden we ook aandacht aan literatuur. Schrijvers van berg- en outdoorboeken gaan met elkaar in een panelgesprek om de aspecten van Freedom to Roam uit te diepen. Hun boeken zijn te koop in de lokale boekwinkels, waar enkelen van hen zullen signeren. Ook worden korte literaire verhalen over onze Seven Summits gepresenteerd.

En natuurlijk hebben we zoals gebruikelijk een indrukwekkend en gevarieerd filmprogramma samengesteld uit de bijna 85 uur aan bergfilms die dit jaar bij het DMFF zijn ingezonden. Daaronder films uit de Himalaya, de Rocky Mountains, Alpen, maar ook uit Zuid-Limburg, speelfilms, natuurdocumentaires, animatie, klimverhalen en nog veel meer.

Check voor het volledige programma ook de website dmff.eu.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Uitgelichte reis