Dick Boschman vanaf 1 maart Technisch Directeur van de NKBV

Dick Boschman mag zich per 1 maart Technisch Directeur van de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging noemen. De voormalige topsporter zal binnen de bond verder bouwen aan de topsportcultuur, het talentontwikkelingsprogramma en het NKBV Topsportplan op het gebied van sportklimmen.

Olympische Spelen
Deelname aan de Olympische Spelen. Dat is het hoogste doel dat je als atleet en sportbond op prestatieniveau kunt nastreven. Het is een mooie stip op de horizon, maar hoe kom je daar? En belangrijker nog, hoe ontwikkel je een sport op zo’n manier dat de olympische deelname niet eenmalig is, maar dat de sport structureel naar een hoger niveau wordt getild? Het zijn vragen waar de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging mee te maken heeft nu het sportklimmen ook is toegelaten tot de Olympische Spelen in Parijs in 2024 en Los Angeles in 2028.

Ambities
Dick Boschman, oud professioneel sportschutter en ondertussen meer dan 10 jaar actief als sportmanager talent en topsportbegeleiding, heeft veel ervaring met dit soort vragen. Deelname aan de Olympische Spelen, het waarmaken van ambities en het hoogst haalbare uit jezelf halen. De NKBV is blij dat Dick de ambities van de NKBV als olympische sportbond gaat helpen waar te maken rondom het afvaardigen van Nederlandse klimmers naar de Olympische Spelen.

Sneller, Hoger, Sterker
“Het sportklimmen is een nieuwe Olympische discipline en daarmee een nieuw lid van de Olympische familie. “Citius, Altius, Fortius” is het Olympisch motto. Hoe passend bij de klimsport. Sneller, Hoger, Sterker. De klimsport is volop in ontwikkeling mede door de gekozen route van het IOC om nieuwe sporten toe te voegen. Het doel van de NKBV om Olympische deelname te bewerkstelligen is een fantastisch doel. Voor sporters, trainers/coaches, ouders en iedereen die het klimmen een warm hart toe draagt.”, vertelt Dick Boschman. “Ik kijk er erg naar uit om mijn ervaringen te delen op het gebied van talentonwikkeling. Dat is uiteindelijk de basis van elk succesvol programma. Maar zeker ook om de toppers van nu te helpen zich nog verder te ontwikkelen. Met uiteindelijk maar 1 doel: als klimmer ‘De Spelen’ halen.”

Ingestuurd door de NKBV.