De fascinerende kant van de bergsport

In de bergsport zijn er om de haverklap nieuwsberichten over ongelukken. Tragische verhalen, die bij veel mensen onbegrip opwekken. Maar er is ook een mooi verhaal, een verhaal van samenwerken, verantwoordelijkheid nemen en veilig de top bereiken.

Samen naar de top van de Lenin Piek

Dat verhaal willen zes enthousiaste bergbeklimmers, onder leiding van Roeland van Oss, graag vertellen in een documentaire over de beklimming van de Lenin Piek in Kirgizië. Met een hoogte van 7134 meter is de Lenin Piek een hoge, maar geen gevaarlijke berg. Door het maken van landschaps- en actiebeelden willen zij mensen meenemen op hun reis om hen het mooie en pure karakter van de bergsport te laten ontdekken.

In juli vetrekken de zes avonturiers naar Kirgizië. De beklimming is gepland rond half juli, maar dat is helemaal afhankelijk van de weersomstandigheden. Met veel motivatie en vooral veel plezier willen ze samen de top bereiken.

Voel jij je aangesproken door hun verhaal?

Zij willen graag de steun van mensen die – net als zij – graag klimmen of hun avontuur willen meebeleven. Op die manier willen zij de prachtige kant van de bergsport voor iedereen in de kijker zetten. Steun dit project via CineCrowd.

Uitgelichte reis