Bullitt Satellite Connect gepresenteerd op CES 2023

Bullitt Group, de Britse fabrikant van innovatieve smartphones, heeft op CES Las Vegas zijn veelbesproken tweerichtings satelliet-berichtendienst Bullitt Satellite Connect gepresenteerd. De dienst zal beschikbaar komen het eerste kwartaal van 2023.

Motorola en Bullitt bevestigen dat de volgende Motorola Defy smartphone de eerste is die de nieuwe satellietdienst gaat ondersteunen.

Tekstberichten via satelliet
Bullitt heeft eigen software ontwikkeld die tekstberichten via satelliet kan sturen met een simpel te gebruiken OTT (over the top) applicatie: Bullitt Satellite Messenger. Het is het resultaat van twee jaar nauwe samenwerking met partners op het gebied van geavanceerde NTN (non-terrestrial network) communicatie: de toonaangevende chipsetleverancier MediaTek, crisisresponsdienst FocusPoint International en satellietpartner Skylo. Skylo bouwde en exploiteert het netwerk dat het mogelijk maakt dat Bullitt Satellite Messenger ‘always on’ is en verbinding maakt met gelicentieerde geostationaire satellieten van onder andere Inmarsat.

Oplossing die overal werkt
Richard Wharton, mede-oprichter van Bullitt Group: “Met Bullitt Satellite Connect lossen we echt een communicatievraagstuk op. Elke dag zijn er honderden miljoenen gevallen van mensen die in de steek worden gelaten door hun smartphone. Blackspots zijn overal ter wereld in mindere of meerdere mate een probleem. We bieden een oplossing die overal werkt. Met Bullitt Satellite Messenger kun je er volledig gerust op zijn dat wanneer je zicht op de lucht hebt, je een bericht kunt sturen.”

“Motorola heeft als iconisch merk in communicatie altijd voorop gelopen met nieuwe technologieën die daarna de industriestandaard werden. We zijn dan ook trots dat de volgende smartphone in de Defy-familie de eerste is met onze nieuwe satellietdienst. Daarmee bieden we Motorola’s klanten als eerste de meest geavanceerde en betrouwbare connectie ter wereld in een smartphone.”

Dave Carroll, Vice President of Strategic Brand Partnerships bij Motorola: “We zijn verheugd om samen met Bullitt de eerste rugged smartphone met tweerichtings satelliet-berichtendienst op de markt te brengen. Motorola is een pionier in de mobiele industrie, met een rijke geschiedenis van primeurs. We zijn dan ook trots dat we samen met Bullitt hiermee opnieuw vooraan staan met een innovatie.”

Via Wi-Fi, mobiel netwerk of satelliet
De dienst werkt met een smartphone van Bullitt in combinatie met de speciaal ontwikkelde OTT-app Bullitt Satellite Messenger, waarmee berichten naar elke smartphone kunnen worden gezonden, zolang men zich in de buitenlucht bevindt met vrij zicht op de lucht. De dienst zal eerst proberen om normaal via Wi-Fi of een mobiel netwerk verbinding te maken. Als beide niet beschikbaar zijn, wordt er via satelliet verbinding gemaakt. De ontvanger krijgt het bericht als simpele SMS op zijn eigen telefoon en kan reageren door de bijbehorende Android- of iOS-app te downloaden.

De kosten voor de berichten vallen onder het abonnement voor de satellietdienst, zonder extra kosten voor de ontvanger. SOS-assistentie is het eerste jaar gratis, daarna zijn er abonnementsdiensten mogelijk vanaf slechts €4,99 per maand. Kijk voor meer informatie op www.bullitt.com.

Ingestuurd persbericht.