Bergsportdag zomer 2016 op 13 maart

De beste voorbereiding voor de bergvakantie, dat is de Bergsportdag. Bergsporters komen uitproberen, lezen, luisteren en praten en laten zich inspireren voor hun volgende, grensverleggende avontuur. Voor de negentiende keer organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging op zondag 13 maart de Bergsportdag Zomer in de Jaarbeurs Utrecht.

Wat er te doen is op de BSD

Alpinisten Simone Moro en Leo Houlding en sportklimmer Chris Sharma geven op 13 maart bijzondere lezingen over hun levens die in het teken staan van de klim- en bergsport. Ook de Nederlandse berggidsen Jelle Staleman en Roeland van Oss langs om bezoekers te inspireren. Daarnaast wordt het Nederlands Team Sportklimmen gepresenteerd tijdens een spectaculair semi-virtueel klimspel.

Nepal

Deze editie van de Bergsportdag zal er veel aandacht zijn voor Nepal. Zo is er een deel van de beurs ingericht voor projecten die gericht zijn hulp aan het land te bieden. Op dit Nepal-plein brengen we alle activiteiten die met Nepal te maken hebben bijeen en ook in het lezingenprogramma zal er extra aandacht zijn voor het vorig jaar zo zwaar getroffen land. Robert Eckhardt laat beelden zien uit onder andere zijn recente boek People of Nepal. Daarnaast is er een fotopresentatie en voordracht van Pim Horvers van Micro-Care Nepal. Hij ging na de beving al twee keer naar Nepal en helpt in januari en februari mee om (groente)kassen te bouwen.

Passie voor de bergsport

Afgelopen jaren wisten zo’n 5500 mensen uit het hele land de Bergsportdag te vinden. Deze mensen delen een passie voor de bergsport en komen zich oriënteren op bergsportgebieden, -materialen en -technieken bij de stands in de beurshal of tijdens lezingen en workshops.

Data & locatie
Bergsportdag.nkbv.nl
Zondag 13 maart 2016
Jaarbeurs Utrecht
Jaarbeursplein
3521 AL, Utrecht

Ingestuurd door: NKBV

Uitgelichte reis