Bergsportdag 2024: Hét outdoorevent voor klim- en bergsportliefhebbers

De Bergsportdag van de NKBV, het grootste outdoorevent in Nederland, is weer terug van weggeweest. Na 4 jaar afwezigheid zal dit evenement plaatsvinden op 17 maart 2024 in het compleet vernieuwde NBC te Nieuwegein. Een dag vol interessante lezingen, workshops en merken waar bezoekers kennis en inspiratie opdoen om veilig en voorbereid op pad te gaan.

Uniek in Nederland

De Bergsportdag is uniek in Nederland. Nergens anders is er een evenement met zo’n groot en gevarieerd aanbod op het gebied van klim- en bergsport. Het programma voor beginnende en gevorderde klimmers en bergsporters loopt uiteen van interessante lezingen, activiteiten, lezingen over trails en de mooiste gebieden en handige en leerzame workshops. Verder is er een klimprogramma en zijn er meerdere sprekers. In verschillende hallen zijn merken, winkels en bestemmingen, zoals Zwitserland, Trentino, Stubai, Rab, SNP Natuurreizen en Bever aanwezig. Zo ontdek je de allernieuwste producten en gadgets en doe je alvast inspiratie op voor jouw volgende reis.

Hoofdsprekers zoals Maurice Lede en Menno Boermans

Op het grote podium kunnen bezoekers zich laten verrassen door inspirerende bergsporters.

Presentator Maurice Lede: Door zijn werk als presentator van 3 op Reis ontdekt Maurice de mooiste plekken. Vorig jaar kwam zijn droom uit en beklom hij de top van de Mont Blanc tijdens een spectaculaire expeditie. Laat je meeslepen tijdens zijn avonturen.

Bergredder Menno Boermans: Krijg een kijkje in het leven van deze medisch bergredder bij Air Zermatt. Menno vertelt alles over reddingsacties per helikopter, welke trends hij ziet en hoe je je op noodsituaties kunt voorbereiden.

Alpinist Ralf Dujmovits: Een van de meest ervaren bergbeklimmers en berggidsen ter wereld. Hij beklom alle veertien achtduizenders en meer. Ralf neemt je mee in zijn wereld als alpinist en deelt zijn persoonlijke avonturen van toen en nu.

In gesprek over kracht, passie en prestaties: Tijdens deze College Tour spreken we met vijf succesvolle vrouwen in de klim- en bergsport. Katja Staartjes, Ragna Debats, Lynn van der Meer, Christiane Luttikhuizen en Marianne van der Steen vertellen over hun internationale dromen en successen.

Ontdek nog meer

Ontvang advies van experts over voorbereiding, uitrusting en veiligheid voor bergavonturen. Verkoop en koop gebruikte bergsportartikelen, bevorder duurzaamheid. Geniet van lezingen over wandelavonturen, ontdek prachtige bestemmingen en test de nieuwste uitrusting van topmerken. Ontdek ook het geheime nieuwe wandelplatform van de NKBV.

Kijk hier voor meer informatie: bergsportdag.nkbv.nl

Ingestuurd door: NKBV

Uitgelichte reis