Bergans of Norway vernieuwt het succesrijke vlaggenschip ‘Rondane’

Bergans of Norway heeft het succesvolle vlaggenschip ‘Rondane’ vernieuwd. De Rondane serie bestaat uit 9 verschillende modellen variërend van 6 tot 65 liter, met diverse toepassingen. De collectie biedt klassieke trekker modellen en kleinere opties voor multisporters, trailrunners en mountainbikers. Alle modellen hebben een laag gewicht binnen hun klasse.

De innovatie in de nieuwe Rondane serie ligt vooral in het draagsysteem en het draagcomfort. Bergans heeft de Rondane aangepast om de gebruiker niet te belemmeren tijdens persoonlijke uitdagingen. Zowel de 6 liter als de 12 liter Rondane modellen zijn uitgerust met het nieuwe draagsysteem, het ‘Bergans Rock Steady Stability System’. Dit systeem minimaliseert op- en neerwaartse bewegingen van de rugzak, waardoor de gebruiker vrij kan bewegen.

Aan de onderzijde van de rugzak loopt een doorlopende elastische riem die binnen enkele seconden geïnstalleerd kan worden en maximale stabiliteit biedt. Interne tests hebben een afname van de G-krachten tot 50% aangetoond. Het RS3 System was ook genomineerd voor de Scandinavian Outdoor Award (SOA).

Gegevens:

  • Materiaal: Nylon 420D Velocity / Nylon 210D Velocity
  • Afmetingen: 6 liter / 12 liter
  • Gewicht: 410g / 440g (respectievelijk 570g / 600g inclusief drinksysteem)
  • Verkoopprijs: €80,- tot €85,-