BANFF Mountain Film Festival World Tour 2018

Het Banff Mountain Film & Book Festival hoort bij de meest prestigieuze outdoorfilm-festivals van de wereld. Alweer 42 jaar staat het Canadese stadje Banff jaarlijks in de herfst in het teken van de zogenaamde „Outdoor Oscars“. Aansluitend gaat een keur aan bekroonde films op tournee over de wereld. De spannende avonturen- en outdoor-verhalen worden in de bioscopen vertoond.

Over enkele weken is het al zover: het Banff Mountain Film Festival toert met het gloednieuwe programma door Nederland. De première vindt op vrijdag 6 april aanstaande in Utrecht plaats. Daarna volgen er voorstellingen in nog zes andere steden:
06-04-2018: Utrecht
07-04-2018: Amsterdam
08-04-2018: Den Haag
09-04-2018: Rotterdam
10-04-2018: Eindhoven
11-04-2018: Zwolle
12-04-2018: Enschede

Het Banff Mountain Film en Book Festival is alweer 42 jaar lang een vast gegeven in de agenda’s van filmers, fotografen en atleten en behoort tot de meest gerenommeerde bergfilmfestivals ter wereld. Elk jaar worden in de herfst in het Canadese stadje Banff de „Outdoor Oscars“ uitgereikt. Aansluitend gaat een aantal van de bekroonde films op wereldtournee en tovert spannende avonturen- en outdoorverhalen op het grote witte doek.

Het ongeveer twee uur durende programma met in totaal acht films, is afwisselend, prikkelend en laat indrukwekkende beelden zien. Er komt ook een groep Nederlandse waaghalzen aan bod, die op de Faeröer-eilanden hun highline tussen winderige kliffen gespannen hebben. Yuri, Tom, David en Jonas zullen bij enkele voorstellingen van de partij zijn; zij zijn uiteraard graag bereid interviews te geven. Vanzelfsprekend zitten er nog meer hoogtepunten in de koffer van de Banff-tour: naast spectaculaire ski-actie en een energieverslindende bike-expeditie in het hoge noorden, mogen ook humor, emotie en momenten die tot nadenken stemmen niet ontbreken.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Uitgelichte reis