Alweer doden door lawines in Franse Alpen

In de Franse Alpen hebben afgelopen dagen meerdere lawines plaatsgevonden. Bij deze lawines zijn er twee doden te betreuren. Daarnaast raakten twee mensen gewond. Op dit moment wordt er ook nog een persoon vermist. De lawines vonden plaats in een korte tijd. In maar liefs twee uur tijd waren er drie lawines. Ze vonden plaats in de gemeente Vallorcine, vlakbij Haute-Savoie.

Reddingswerkers vonden een man die bedolven was onder de sneeuw. Ze hebben hem overgebracht naar het dichtsbijzijnde ziekenhuis. De man overleed hier een paar uur later.

Daarnaast werden 4 personen geconfronteerd met een lawine. De drie Belgische skiërs waren samen met een gids van de skipiste afgeweken. Toen ze eenmaal offpiste waren werden ze bedolven onder de sneeuw. Een belg raakte zwaargewond. Een andere Belg is overleden. De gids en de derde Belg hebben het zonder verwondingen er van afgebracht.

Bij een plaatsje in de buurt was er sprake van een vierde lawine. Twee Zwisterse personen werden hier verrast door een lawine. Het stel is door de lawine gescheiden geraakt. De vrouw is gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man wordt echter nog vermist.

Het zuidoosten van Frankrijk wordt geteisterd door lawines. Afgelopen vrijdag vonden vier mensen de dood door de lawines.

Bron: NOS