11 december de allereerste internationale ijsklimwedstrijd in Nederland

De winter ligt om de hoek en als we de voorspellingen geloven, wachten we op koude temperaturen. Ideaal voor een wedstrijd ijsklimmen. In een land zonder bergen en verticaal ijs organiseert de Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) op zaterdag 11 december samen met Sportcentrum Olympos de allereerste European Cup Ice Climbing in Utrecht bij klimmuur Kalymnos. Een primeur op Hollandse bodem.

Internationaal toptalent
Van 19.00 tot 21.30 strijdt (inter)nationaal talent om de podiumplaats. De klimmuur Kaylmnos in Utrecht is het perfecte podium voor de allereerste European Cup Ice Climbing. Deelnemers van over de hele wereld reizen naar Nederland om zaterdag 11 december deel te nemen aan de European Cup Ice Climbing.

Nederlanders kunnen niet ontbreken bij een ijsklimwedstrijd in eigen land. Vijf ijsklimmers hebben hun ijsbijlen en stijgijzers paraat om Nederland te verdedigen, waaronder het Nederlands ijsklimduo Marianne van der Steen en Dennis van Hoek. In het huidige klassement heeft Marianne de tweede en Dennis de vierde plek weten te bemachtigen.

Topsportwedstrijd
Na het succes van vijf Nederlandse Kampioenschappen was het hoog tijd voor een Europese wedstrijd. De Gemeente Utrecht heeft de wedstrijd ondergedompeld tot topsportevenement. De wedstrijd is onderdeel van zes European Cups van de International Climbing and Mountaineering Federation (UIAA) die start in Bern en eindigt in Oulu.

Livestream
De ontknoping van de Europese wedstrijd is door de huidige coronamaatregelen vanuit huis te volgen via een livestream. Zo hoeft niemand deze spannende en spectaculaire wedstrijd te missen. Meer handige informatie over ijsklimmen, vind je hier.

For privacy reasons Vimeo needs your permission to be loaded.
Ik Accepteer

Ingezonden door: NKBV

Uitgelichte reis