Hoe het best wandelschoenen kiezen

Om te beginnen is het belangrijk om te kijken op welke ondergrond je gaat lopen. Het beklimmen van de Mont Blanc, een reis door de woestijn of een stedentrip zullen een ander type schoen vergen. Het terrein, het klimaat en het type sport wat je gaat beoefenen zijn van belang bij het uitkiezen van nieuwe wandelschoenen. De afwikkeling tijdens het lopen, extra steun voor ruig terrein, de waterdichtheid en de stijfheid van de schoen kunnen juist wel of niet van belang zijn.

Een goede schoen heeft de juiste pasvorm en is comfortabel

Naast het type schoen wat moet passen bij de sport die je gaat beoefenen is het erg belangrijk om goed passende en comfortabele schoenen te dragen. Pijnlijke voeten zijn uiterst vervelend en kunnen het wandelplezier verminderen. Iedere voet is anders en daarom is het verstandig om je goed te laten adviseren over de verschillende modellen en pasvormen.

Ander merk, andere pasvorm

Schoenfabrikanten gebruiken verschillende leesten, dit is de mal waar de schoen omheen gemaakt wordt. Hierdoor ontstaan schoenen die juist breed of smal zijn, voor een nauwe of ruime hielpartij geschikt zijn, voor een lage of juist hoge wreef. Welk merk het beste bij jouw voeten past, kun je het beste in de winkel gaan uitproberen.