Bergsport verenigingen

Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV)
De Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV) is een Nederlandse vereniging die zich inzet voor haar leden op het gebied van de klim- en bergsport. De NKBV vierde in 2002 haar honderdjarig bestaan en ontving toen het predicaat Koninklijk. De NKBV vertegenwoordigd ongeveer 58.000 leden.

Gegevens:
Koninklijke Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging
Houttuinlaan 16A
3447 GM Woerden

T. 0348-409521
E. info@nkbv.nl
W. www.nkbv.nl

International Federation of Mountain Guide Associations (IFMGA)
De IFMGA is een internationale vereniging van berggids verenigingen uit de hele wereld. Ze vertegenwoordigen alle berggidsen van hun land, die zijn gekwalificeerd volgens de IFMGA richtlijnen.

Web: www.ivbv.info

The Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA)
De Union of International Mountain Leader Associations (UIMLA) werd opgericht in november 2004. UIMLA is een internationale bestuursorgaan, gevestigd in Frankrijk die als vertegenwoordiger van de IML uit Andorra, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Polen, Spanje, Zwitserland, Bulgarije, Nederland , Italië, Tsjechië, Kroatië en Peru werkt.

Web: www.uimla.org

International Climbing and Mountaineering Federation (UIAA)
De UIAA is de overkoepelende internationale bergsportfederatie, waar 82 federaties uit 57 verschillende landen bij zijn aangesloten. De UIAA is in 1932 opgericht. De missie van de federatie is als volgt: het bevorderen van de groei van de bergsport en het klimmen wereldwijd.

Web: www.theuiaa.org

Deutsche Alpenverein (DAV)
De Duitse Alpine Club, opgericht in 1869, heeft ongeveer een miljoen leden verspreid over meer dan 350 juridisch onafhankelijke verenigingen. De DAV heeft een hoge deskundigheid op alle gebieden van de bergsport.

Web: www.alpenverein.de

Klim en Bergsport Federatie (KBF)
De Belgische federatie wil klim- en bergsporters ondersteunen en begeleiden om hun sport veilig en gepassioneerd uit te oefenen. De federatie wil samen met al haar leden de natuur, bergomgeving en lokale culturen respecteren.

Web: www.klimenbergsportfederatie.be

Climb Britain (CB)
Climb Britain is het medezeggenschapsorgaan die bestaat om de vrijheden te beschermen en de belangen van de klimmers, wandelaars en bergbeklimmers, waaronder ski-alpinisten te promoten.

Voorheen: British Mountaineering Council (BMC)

Web: www.thebmc.co.uk

Mountaineering Ireland
Mountaineering Ireland is het medezeggenschapsorgaan voor wandelaars en klimmers in Ierland. Het is erkend als de Nationale Raad van Beheer voor bergbeklimmen, hillwalking, wandelen en klimmen door zowel de Raad Ierse Sport en Sport Noord-Ierland.

Web: www.mountaineering.ie

Club Alpino Italiano (CAI)
De Club Alpino Italiano is de thuisbasis van een oneindig aantal liefdes en uiteenlopende belangen in de bergen. Ook steunen zei de Rescue Squad en de lawine dienst. Met een groot aantal commissies gewijd aan bergsport geneeskunde, het bestuderen van berg milieu of het testen van het beklimmen van materialen zoals touwen en karabiniers.

Web: www.cai.it

Schweizer Alpen Club (SAC)
De Zwitserse Alpenclub SAC brengt mensen die geïnteresseerd zijn in de bergen – ongeacht hun leeftijd, geslacht, religie, taal of achtergrond -. Opgericht in 1863, heeft de SAC een dynamische kracht in de ontwikkeling van het Alpengebied en klimmen. Op basis van deze traditie, is de organisatie een voorstander van verantwoord bergsporten en uitgebreide toegang tot berggebieden.

De SAC bevordert bergsporten als een ervaring voor een breed scala van mensen en lobbyt voor duurzame ontwikkeling en het behoud van de bergachtige omgeving – een voorwaarde voor bergsporten. De SAC respecteert de bergen als een plek waar mensen wonen, werken en hun vrije tijd door te brengen.

Web: www.sac-cas.ch

Osterreichischer Alpenverein (OAV)
De belangrijkste functies van de vereniging zijn het bevorderen van bergsport activiteiten (wandelen, bergbeklimmen, klimmen, skiën) en het zorg dragen van de nodige opleidingen aan professionals. De vereniging introduceert hutten, paden en de nodige infrastructuur en belooft technisch advies en informatie.

Web: www.alpenverein.at

International Commission for Alpine Rescue (ICAR)
De Internationale Commissie voor Alpine Rescue ICAR werd opgericht in 1948. ICAR heeft geen commerciële doeleinden en is niet op winst gericht.

ICAR biedt een platform voor bergredding en aanverwante organisaties om kennis verspreiden met als belangrijkste doel de verbetering van de bergredding. ICAR is een onafhankelijke, wereldwijde organisatie die haar leden respecteert en bevordert internationale samenwerking.

Web: www.alpine-rescue.org

International Federation of Sport Climbing (IFSC)
Het IFSC is een internationale non-profit organisatie met als belangrijkste doelstellingen de richting, regelgeving, de promotie, de ontwikkeling en bevordering van klimsport wedstrijden over de hele wereld.

Web: www.ifsc-climbing.org

Deze lijst is nog niet compleet. Stuur je tips naar: info@bergsporter.com.

Uitgelichte reis