5 symptomen die bergsportfanaten zullen herkennen

Als men mij vraagt hoe ik met de bergsport ben begonnen, dan hoef ik niet lang na te denken. De impulsieve beslissing om de Kilimanjaro te beklimmen smaakte naar meer nadat ik succesvol het hoogste punt van Afrika bereikte. Die drang naar meer is iets wat meerdere bergsporters zullen herkennen. Hier zijn alvast enkele symptomen die aantonen dat ook jij verslaafd bent aan de bergsport. Of je zult trekjes herkennen van vrienden die ook bergsportfanaten zijn.

Altijd een volgend doel in gedachten

Wanneer je net een bergexpeditie hebt voltooid, of erger nog, bezig bent met de afdaling naar het basiskamp ben je al bezig met het plannen van je volgende expeditie. Als dit klinkt als iets waar je jezelf nog op hebt betrapt dan ben je ongetwijfeld verslaafd aan de bergen. Het internet afspeuren naar een nieuwe berg om als doel te stellen is bijna een dagelijkse bezigheid voor jou.

Je beeldt je je volgende expeditie al in

Wellicht heb je al snel je volgende doelstelling gevonden en train je hard om zo snel mogelijk aan die beklimming te beginnen. Tijdens die periode waarop je wacht om naar je volgende doel af te reizen beeld je je vaak al situaties in die je wellicht zult tegenkomen zoals die prachtige zonsopgang of jezelf op de top zien.

Je praat vaak over je vorige avonturen

En als je dan toch moet wachten vooraleer te beginnen aan je volgende expeditie dan vertel je gewoon al je ervaringen en wilde verhalen zodra je de kans hebt. En geef toe, de minste aanleiding is genoeg om over je indrukwekkende beklimming te beginnen die je vijf jaar geleden hebt gedaan. Een verslaafde bergbeklimmer herken je dan ook over zijn vriendengroep die die verhalen al miljoenen keren hebben gehoord.

Je hebt een bucketlist met bergen

Je bent zo erg bezig met de bergsport dat je al een lijstje in je hoofd hebt van bergen die je nog zou willen beklimmen. Je assortiment aan klimmateriaal is zo uitgebreid dat het een eigen kamer nodig heeft. Je kan geen outdoorwinkel binnengaan of je hebt al weer een snufje gekocht.

Door: Dempsey Cappelle

Uitgelichte reis