Prachtige berggebieden in Europa die goed bereikbaar zijn met de auto

Stiekem durven we alweer een beetje te dromen van een mooie zomervakantie ergens in Europa. Door corona zullen de plannen echter wel een beetje anders zijn dan normaal. Vakantie vieren in de bergen is iets wat de meeste bergsporters onder ons dit jaar toch wel weer hopen te kunnen doen. Er gaat niets boven een broodje eten met prachtig uitzicht op de bergen, de lichte geur van dennennaalden of gras en de energie die je krijgt na een lange bergwandeling.

Op pad met de auto

Ben jij van plan om dit jaar met de auto één van de mooiste berggebieden in Europa te bezoeken? Dan zal er veel zijn wat je van tevoren moet regelen. Je auto verzekering checken bijvoorbeeld. Handig om te weten wat er in je polis staat wanneer je met pech langs de weg komt te staan. Daarnaast is het ook goed om te weten welke berggebieden in Europa eigenlijk goed bereikbaar zijn met de auto. Daarom hier een paar prachtige berggebieden in Europa, waar jij eenvoudig met de auto kunt komen.

Alpen – Großglockner Hochalpenstraße

Ben je op zoek naar één van de mooiste wegen in Europa om met de auto te bezoeken? Dan is de Großglockner Hochalpenstraße precies wat je zoekt. Dit prachtige berggebied gelegen in Oostenrijk bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor een geweldig uitje in de bergen. Alleen de rit zelf al is een geweldige ervaring. Met maar liefst 36 haarspeldbochten maak je de tocht naar boven toe. Ondertussen geniet je van het waanzinnige uitzicht om je heen. Onderweg kom je verschillende punten tegen waar je de auto even kunt parkeren en kunt genieten van een waanzinnig uitzicht. Neem een picknick mee en het is de gehele dag heerlijk vertoeven.

Wil je nog wat meer uitdaging? Neem dan de fietsen mee en probeer de berg met de fiets te beklimmen. Onderweg zal je genoeg andere fietsers (lees: wielrenners), maar ook motorrijders en automobilisten tegenkomen. Let op: fietsen op de Großglockner Hochalpenstraße is niet eenvoudig.

Dolomieten in Italië

Klaar voor een fantastische roadtrip in Italië? Dan horen de Dolomieten in elk geval hoog op je prioriteitenlijstje te staan. Dit is dé bestemming voor iedere bergliefhebber. Het is tevens dé plek waar veel wintersport liefhebbers tijd doorbrengen. Maar ook in de zomer is het hier heerlijk vertoeven.

De Dolomieten bevinden zich in het noorden van Italië en maken geheel uit van het Alpengebied. Een bezoekje aan de Dolomieten staat gegarandeerd voor een zeer avontuurlijke roadtrip, want hier vind je genoeg bosrijke gebieden en bijzondere rotsen om uren te kunnen vermaken. Gelukkig is het grootste deel van de Dolomieten met de auto te bezoeken. Onderweg kom je bovendien genoeg uitzichtpunten tegen om even een tussenstop te maken en te genieten van het adembenemende uitzicht.

Dit artikel is tot stand gekomen met Allianz Direct autoverzekeringen.

Uitgelichte reis