Herfstvakantie in de bergen

Ben je een echte bergliefhebber? Dan is de herfst het ultieme seizoen om je vakantie in de bergen te vieren. Juist in de herfst is de natuur op zijn best. De paddenstoelen, dennenappels en kastanjes laten zich weer zien en de geur van bladeren en bomen ruik je overduidelijk. De prachtige warme herfstkleuren in combinatie met het zonnetje dat schijnt; een mooiere omgeving krijg je niet. Er zijn genoeg mooie bestemmingen. Waar ga jij heen deze herfst?

Het bijzondere van de herfst

We laten de zomer achter ons en maken ons klaar voor de herfst. Een tijd van verandering. De warme herfstkleuren, bladeren in de tuin, regenbuien en de lagere temperaturen kenmerken dit seizoen. De bladeren vallen van de bomen en de dagen worden korter. De dieren beginnen met het verzamelen van eten om zo een voorraad voor de winter aan te leggen. De herfst heeft iets magisch. Het hele jaar door kan je afreizen naar de bergen en daar je vakantie doorbrengen. Elk seizoen biedt een andere beleving. Toch heeft de herfst vaak de voorkeur, omdat je dan kan genieten van de mooie herfstkleuren die de bergen een magische glans geven. De frisse berglucht, rust, knusse berghutten en prachtige uitzichten maken een vakantie in de bergen bijzonder.

De mooiste bestemmingen binnen Europa

Keuze genoeg! In Europa zijn er verschillende berggebieden waar je je vakantie goed kan doorbrengen. Naast een prachtig berglandschap hebben deze vakantielanden vaak nog veel meer te bieden. Als je aan de bergen denkt, dan komt waarschijnlijk direct de Alpen in je op. Hier ligt inderdaad een van de beste bergbestemmingen van Europa, uitgestrekt over 8 landen. Veel bergen in de Alpen hebben een rijke geschiedenis of legende, maar er zijn ook bergen die bekend staan om hun bijzondere vorm. Naast de Alpen, zijn ook de Pyreneeën in Frankrijk een geliefde bestemming. Ook Italië, Oostenrijk en Schotland zijn bekende bergbestemmingen. In IJsland vind je een kleurrijk berglandschap in het binnenland. Landmannalaugar is een van de meest indrukwekkende gebieden bestaande uit warmwaterbronnen, lavavelden en unieke wandelpaden. Ga je liever naar een nog onontdekte en onbekende bergbestemming? Reis af naar Montenegro om te genieten van de ongerepte natuur.

Activiteiten

Als je denkt aan een vakantie in de bergen, denk je waarschijnlijk direct aan het maken van een herfstwandeling. Wandelen is één van de populairste activiteiten in de bergen. In het buitenland kom je op nieuwe plekken waar je tijdens het wandelen kan genieten van al het moois dat er te zien is. Als je in een ander land bent, sta je vast en zeker ook open voor een nieuwe culturele én bourgondische ervaring. De overnachtingsmogelijkheden zijn eindeloos. Je kan kiezen voor een overnachting in een hutje, huisje, hotel of op een unieke plek op een top locatie. Na zo’n inspannende dag ben je blij dat je ’s avonds lekker onder een dekentje op de bank ligt. Tijd voor ontspanning dus. ’s Avonds een gezelschapsspelletje spelen met vrienden of familie? Zorg dat je papier en pen bij de hand hebt. Maak het bijzonder en laat notitieboekjes bedrukken. Pennen bedrukken met de namen van alle spelers is een leuk idee. Ook kiezen veel mensen voor een bezoekje aan de sauna of wellness centra.

Ingestuurd door: bedrukken.nl