De leukste activiteiten in de bergen als je niet gaat wandelen

Heb je een keer geen zin om de bergen in te trekken voor een lange wandeling? Denk je dat je deze zomer echt toe bent aan vernieuwing en wat extra adrenaline? Naast wandelen zijn er nog talloze andere activiteiten die je in de bergen kan doen. De volgende meest fantastische activiteiten in de bergen mag je dan in elk geval zeker niet overslaan.

Op de mountainbike

Wie zegt dat je enkel kunt wandelen in de bergen? Het is nóg gaver als je de afstand per mountainbike kunt afleggen. Op die manier zie je niet alleen nog meer van de omgeving, maar werk je ook nog eens aan je fiets- en conditievaardigheden. Er zijn bij veel bergen speciale mountainbikeroutes. Heb je nog niet al te veel ervaring met mountainbiken in de bergen? Of kun je met zekerheid zeggen dat het met je conditie nog niet al te goed is gesteld? Let er dan wel op dat je voor een minder belastend pad kiest. Vaak wordt de moeilijkheidsgraad netjes aangegeven.

Let op: ga nooit buiten de aangegeven paden mountainbiken. De kans op ongevallen is dan niet alleen veel groter. De reisverzekering keert dan ook nog eens niets uit als er iets gebeurt. Klimmen waar staat aangegeven dat dit niet is toegestaan of dat dit niet veilig is, is dan ook niet alleen heel dom, maar kan ook nog eens flink in de papieren lopen. Als de verzekeraar ontdekt dat je de regels hebt overtreden, betekent dit dat alle gevolgen door jouzelf moeten worden gedragen.

Ontdek een klimbos

Wist je dat er bij veel bergen ook speciale klimbossen zijn gemaakt? Hierbij zijn er speciale klimtoestellen in de bomen tussen de bergen gemonteerd. Wat dacht je van een bezoekje aan de zipline? Zo roetsj je met een gigantische snelheid naar beneden. Leuk om een keer te ervaren. Houd wel rekening met spierpijn in de dagen die volgen. Maar geloof ons, die spierpijn zal zeker de moeite waard zijn!

Slaap onder de sterren

Heb je al enorm vaak getwijfeld om je annuleringsverzekering te gebruiken en gewoon niet op vakantie te gaan? Simpelweg omdat je het heel spannend vindt of twijfelt of een bergvakantie wel echt iets voor jou is? Dan hopen we je met deze activiteit te overtuigen. Echt, als je één keer ervaart hoe het is om in de bergen onder de sterren te slapen, dan wil je nooit meer iets anders. Kijkend naar de sterrenhemel leer je de schoonheid van onze wereld opnieuw te waarderen. Om dit te ervaren is wildkamperen de perfecte activiteit. In landen als Noorwegen en Zwitserland (één nacht boven de boomgrens, met uitzondering van natuurparken) is het toegestaan om je tent op te zetten in de buitenlucht. Zo zie je in hoe mooi onze natuur kan zijn en bij opkomst van de eerste zonnestralen zet jij je klim voort. Zo kan je niet alleen maar nog grotere afstanden afleggen, maar geniet je ook voor de volle honderd procent van het echte leven middenin de bergen.

Dit artikel is tot stand gekomen met Allianz Direct reisverzekeringen.